Ring: 60 89 40 98

Eksempler på haveplaner


Her er flere eksempler på haveplaner. Nogle består af både planteplan og belægningsplan, enkelte kun af planteplan.
Haveplanerne er til enfamiliehuse.


Hent haveplanen
Denne have skulle delvist omlægges efter en tilbygning. Roser skulle genbruges, men ellers var der frit slag. Efter aftale blev der derfor gjort mest ud af 'baghaven'.
Rosenbed og staudebed tager udgangspunkt midt for tilbygningen. Dette sted bruges som 'centrum for cirkelslag'. Ideen bliver gentaget på den anden side af tilbygningen. To små eksisterende bede bliver indpasset i belægningen. Ved terrassen mod syd er der placeret et espalie, hvor den ene klatreplante er en stedsegrøn kaprifolie. Staudebedet er en harmoni i rosa nuancer, med den smukke historiske rose 'Königin von Dänemark' som inspiration. Der er placeret en afgrænsning af espalie beregnet til æbletræer for enden af staudebedet, for at lave en god rumopdeling.

Denne plan er til et nybygget hus, hvor belægning, hæktype og fællesbeplantning var fastlagt. Mod volden, der ligger mod vest, skulle beplantningen være lav, så her blev valgt en birkebladet spiræa -Spiraea betulifolia 'Tor' - med hvide blomster og smukke høstfarver. Denne sort bliver 0,5 - 1 m. Kugleformede spidsløn med en fodpose af hosta byder velkommen. Trædesten og indbyggede trin giver adgang fra terrassen, gennem bedet og ned til græsplænen. På skråningen er der tætplantet med en ganske lav dværgmispel.
Hent haveplanen

Endnu en plante- og belægningsplan til et nybygget hus. Belægningen er 40 x 40 fliser med brugte chaussestensbånd. Mange af planterne er ønsket fra huseejernes side og placeret efter forholdene og hinanden. Forhaven ønskedes åben, men dog indrammet, så her er valgt en lav bjergfyr. Denne hæk er tænkt klippet i facon efter væksten, altså i bløde buer.
Der er en tydelig markering af sti til hoveddør og selve indgangspartiet er lukket med espalie af rio-net.

Hent haveplanen

Efter en stor om- og tilbygning til et børnefamiliehus ønskedes en samlet plante- og belægningsplan. Den grå belægning brydes af sorte sten i anden størrelse og i buer. En terrænforskel på 50 - 70 cm optages af trapper og plantekummer. Fra den nederste terrasse kan man gå en tur gennem bedene og nyde de mange græsser, forskellige sorter af høstanemoner og andre stauder, samt de blomstrende buske i hvidt. Disse, sammen med gode bunddækkende planter, giver et let og romantisk indtryk.
I børneafdelingen er der plads til boldspil, gynge og legehus, sandkasse med nedgravede stammestykker og hule af tre troldhassel.

Hent haveplanen


Jeg ønsker at blive kontaktet uforpligtende:
Navn: Tlf: Email:
Besked: 12 + 7:
Webdesign, CMS og hosting: Flex4Business