AT FÅ LAVET EN HAVEPLAN ER SUND FORNUFT

Og gerne med kreativitet og sjæl. Se priseksempel på en haveplan

Ved nybyggeri bruges der ofte så meget tid på det nye hus, at havearealet bliver nedprioriteret.
Men sund fornuft vil være, at du planlægger og inddrager havearealet allerede i første fase. Når der skal optages lån, bør der sættes penge af til anlæggelse af haven – med belægninger, hække, beplantning og græs kan en have nemt løbe op over de 100.000 kr.
Derfor gælder det om at planlægge haven og udnytte den afsatte sum fornuftigt.
Hvis terrasser, stier og bede er planlagt fra start af, kan det grundlæggende arbejde blive nemmere, fordi maskinerne kan udnyttes til bundopbygning, medens de alligevel er i gang med at udgrave grunden, - det er jo ikke altid, at terrassen skal have den form som jordentreprenøren planlægger og automatisk udgraver.

jordbunke.jpg

Her vil en haveplan være god at have ved hånden.

Hvis huset allerede er bygget, er der stadig masser af fornuft i haveplaner og plantelister. Al planlægning giver overblik og hjælper dig til at se din nye have for dit indre øje, inden projektet er udført. Plantelisten hjælper ved indkøb og ved større indkøb gives ofte rabat i plantehandler.
I ældre haver kan en haveplan også være berettiget. Især hvis du lige har overtaget et hus og du gerne vil sætte dit eget præg på haven. Eller børnene er flyttet hjemmefra og haven kan bruges på en anden måde. Måske har du købt en retrætebolig og har andre behov end den tidligere ejer. Urtehaven kan nedlægges, men der må gerne være nogle højbede med krydderurter.

Hvordan foregår det? og hvordan ser en haveplan ud?

Plaene.jpg

Den er lidt bar denne have, det kunne være dejligt med lidt farve.